Home   Kamp   Buitenlands Kamp 2019 (JEKA)

Buitenlands Kamp 2019 (JEKA)

Om de 4 jaar trekken we er op uit over de landsgrenzen heen. We gaan dan met de 4 oudste afdelingen van Chiro Vorselaar op buitenlands kamp. Huh op een watte?

Wat? 

Onze kampplaats is niet in België maar in een ander land in Europa. De reis wordt verzorgd door Jeka vzw. Dat is een organisatie die reizen organiseert voor jongeren, groepen, … en dus de nodige ervaring heeft.

Waar? 

Dit jaar zullen we Tsjechië onveilig maken, meerbepaald het dorp Dobřichovice. Dit dorp aan de oever van de Berounka bevindt zich op ongeveer 30 km van de hoofdstad Praag. We zullen er logeren in verschillende huizen die op wandelafstand van elkaar liggen.

Wanneer? 

We vertrekken op 2 juli vroeg in de ochtend en we komen terug 12 juli in de ochtend.

Wie? 

Alle leden die in het chirojaar 2018-2019 rakwi zijn of ouder mogen mee op buitenlands kamp. Uiteraard gaat de voltallige leidingsploeg ook mee en ook de kookploeg zal van de partij zijn om ons ook in het buitenland culinair te verwennen. Ben je dan nog niet oud genoeg om mee te gaan op buitenlands kamp? Klik dan hier voor info over je kamp.

Hoe? 

We zullen met de bus vertrekken in Vorselaar om van daaruit naar Tsjechië te rijden. Ter plaatse maken we gebruik van het openbaar vervoer, onze voeten, fietsen, kayaks, …

Kwanta kosta? 

De prijs van deze reis is €428. Chiro Vorselaar zal voor elk lid €18 bijleggen. Dit betekent dat er €410 wordt betaald door elk lid dat meegaat op buitenlands kamp. Er wordt vanuit Chiro Vorselaar een spaarplan opgestart.

Tekenencefalitis inenting?

Wij hebben vernomen dat er in de regio, Tsjechische Karst (: Praag, Zbraslav, Dobřichovice) waar ons buitenlands kamp zal doorgaan, een verhoogd risico is op tekenbeten met kans op hersenvliesontsteking. Wij vinden het belangrijk om jullie hier zo goed mogelijk over te informeren. Lees verder…

Inschrijven 

Om in te schrijven voor het buitenlands kamp zijn er 2 opties. Ofwel neem je deel aan het spaarplan ofwel doe je dit niet. Meer info krijg je door hier te klikken.

Om in te schrijven met spaarplan, klik hier! Om in te schrijven zonder spaarplan, klik hier!

Hier vind je ook de onze brochure ivm het kamp van 2019.
Deze brochure is van vorig jaar dus voor de geüpdate info verwijzen we graag naar de info op huidige pagina.

Veelgestelde vragen 

U vraagt, wij antwoorden. Heb je nog vragen, lees dan eerst hier eens of je vraag er tussen staat. Heb je toch nog een vraag? Stel ze dan onderaan.

Waarom komt de maandelijkse bijdrage uit het Chiroweetje niet overeen met degene die op de website staat?

Dat komt doordat er bij de berekening in het Chiroweetje geen rekening was gehouden met het voorschot (€75). Aangezien dit de totaalprijs niet veranderd is de maandelijkse bijdrage iets lager. De info hier op de website is dus correct.

Wat als ik te laat ben begonnen met het spaarplan?

Mochten er nog spaarders later willen instappen, dan kan dit altijd. Zij moeten dan wel de maanden die ze achterstaan inhalen en dus bijstorten bij hun 1ste storting.
Ook de waarde van de bons die de groep krijgt voor activiteiten ter plaatse zal kleiner worden. 

Wat als ik het kamp moet onderbreken door ziekte of een ongeval?

Een annulatieverzekering is steeds inbegrepen. Ze heeft tot doel de kosten en vergoedingen te betalen wanneer een deelnemer zijn deelname aan de reis verbreekt ingevolge ziekte, ongeval of overlijden van de deelnemer of van een familielid tot in de 2de graad. Deze verzekering treedt in werking bij het voorleggen van de gewenste bewijsstukken. 

Wat als ik ziek word vlak voor het kamp?

Annulatie tot 30 dagen voor vertrek = € 75 p.p.
Annulatie van 30 tot 8 dagen voor vertrek = 60% van de prijs p.p.
Annulatie binnen de 7 dagen voor vertrek = 100% van de prijs p.p.
Voor elke deelnemer aan een spaarplan zal het resterende bedrag, na toepassing van de annulatieregels, teruggestort worden met uitzondering van de intresten.

Ik heb nog geen mail gekregen voor de verdere afhandeling van de betaling?

Vanaf heden, zullen we, dit telkens op de tweede-laatste dag van de maand doen. De nieuwe inschrijvingen doorgeven. Eén of twee dagen later bezorgen we de betalingsinformatie. De betalingen dienen op de rekening te staan voor den 10de van die volgende maand.

Wat dan met het voorschot? Moet dit op de rekening van de Chiro gestort worden of ergens anders?

Dit moet op een andere rekeningnummer gestort worden met een persoonlijke referentie. Dit rekeningnummer en referentie krijg je via mail toegestuurd als je bent ingeschreven.

Tot wanneer kan men inschrijven voor het buitenlands kamp? Het is toch niet logisch dat je dit jaar moet inschrijven voor wat nog moet komen zomer 2019! Dit is nog zo ver weg.

Men kan volgend jaar ook nog inschrijven voor het Buitenlands kamp. We openen de inschrijving reeds zo vroeg om de betaling te kunnen spreiden. Zo’n bedrag ineens ophoesten is niet altijd evident. Weet wel dat de Chiro waardebonnen voor activiteiten ontvangt van Jeka per deelnemer aan het spaarplan. Voor wie later start met sparen, krijgen we minder waardebons.

Staat de datum vast? Dit is tijdens Nafirbolg!

Het staat vast dat we de eerste periode van de grote vakantie gaan. De datum kan nog wel één dag verschuiven.

Ga je mee zonder spaarplan en heb je nog geen betaalinfo ontvangen?

Deze info zal je tijdig van ons krijgen. Er zal een voorschot betaald moeten worden, daarvoor sturen we tijdig een mail.