Kamp Tsjechië 2019

Tsjechië 2019

Hier vind je alle info over het buitenlands kamp naar Dobřichovice


Hallo Chirofanaten

Voelen jullie het aan ook aan jullie water? Ja hoor, het buitenlandse kamp in Tsjechië komt er aan en wij hebben er alvast enorm veel goesting in! Natuurlijk komt de omvangrijke toekomstige portie plezier die iedereen in het verre Tsjechië zal voorgeschoteld krijgen met flink wat werk achter de coulissen. Dit geldt jammer genoeg ook voor jullie en jullie ouders. Open daarom je ogen en kijk verder dan je neus lang is, want in dit chiroweetje vinden jullie een niet zo heel beknopte versie van alle noodzakelijke informatie wat betreft het buitenlands kamp in Tsjechië. Focus hierbij zeker op de reisdocumenten die in orde moeten zijn, de belangrijkste datums en de uitgebreide bagagevereisten. Spits verder ook jullie oren om eventuele updates hieromtrent te ontvangen. Als jullie voor de rest nog vragen hebben, contacteer ons dan zeker en vast. 

Als je het ons vraagt, Chiro Vorselaar in Tsjechië!  

Enveloppensysteem

Met de infoavond, of daarna, heeft elk lid een envelop gekregen met daarin een lijstje met wat er allemaal in moet zitten als je deze terug binnen brengt.

  • Ouderlijke toestemming om naar het buitenland te reizen: voor kinderen jonger dan 18 jaar, in te vullen en op het gemeentehuis laten wettigen!
  • EHBO-fiche: deze dient ingevuld in de enveloppe te zitten en dient als officiële inschrijving voor het kamp
  • Kopie van de (Kids-)ID: kijk zeker na of deze nog geldig is! De ID zelf wordt bij vertrek afgegeven.
  • Europese Ziekteverzekeringskaart: indien uw kind tussen 28 april en het vertrek op kamp nog naar het buitenland reist, kan u ook een kopie toevoegen en de originele kaart afgeven bij vertrek. Kijk ook hier zeker de geldigheid na! 
    Betaalbewijs inentingen tekenencephalitis: indien het derde vaccin nog niet werd aangekocht voldoet ook het bewijs van het eerste of tweede vaccin. De Chiro komt slecht éénmalig €20 tussen. 

Info ChiroWeetje

Alle info, inpaklijst, verloop,.. voor het buitenlands kamp kan ook gevonden worden in het ChiroWeetje.

Wat?

Om de vier jaar trekken we er op uit over landsgrenzen heen. We gaan dan met de vier oudste afdelingen van Chiro Vorselaar op buitenlands kamp. Dit wilt zeggen dat onze kampplaats zich niet in België bevindt, maar wel in een ander land in Europa. De reis zelf is een samenwerking van Chiro Vorselaar met JEKA vzw. Die laatste organisatie is gespecialiseerd in het organiseren van groepsreizen voor jongeren en heeft aldus de nodige ervaring. Dit geldt ook voor Chiro Vorselaar zelf aangezien ook deze vereniging al meerdere malen een buitenlands kamp voor zijn leden organiseerde. Met ander woorden is zo’n buitenlands niets om schrik van te hebben en kunnen jullie en jullie ouders op jullie beide oren slapen. 


Wat?

Waar?

Dit jaar zullen we Tsjechië onveilig maken en meer bepaald het dorp Dobřichovice. Dit dorp in de Tsjechische Karst ligt aan de oever van de Berounka en bevindt zich op ongeveer dertig kilometer van de hoofdstad Praag. We zullen er logeren in verschillende huizen die zich op wandelafstand van elkaar bevinden. 


Waar?

Waarom?

Naast het rotsvaste feit dat de kampen van Chiro Vorselaar altijd op en top plezier bieden en piek fijn in orde zijn, zijn er in de omgeving van het Tsjechische Dobřichoviceheel wat uiterst interessante zaken te zien en te doen. Je kan er namelijk rotsklimmen, rodelen, paintballen, wandelen, mountainbiken, raften en nog zoveel meer. Verder valt er nog heel wat moois te zien zoals de gouden stad Praag, de middeleeuwse zilvermijnen Kutná Hora, het concentratiekamp van Terezin en opnieuw nog zoveel meer. Al benieuwd wat jouw leiding voor jouw in petto heeft? Waarom?

Wanneer?

We vertrekken en komen aan in de vroege uurtjes. We vertrekken immers op twee juli om vijf uur ochtends met de bus naar Tsjechië. Aankomen doen we in de voormiddag op twaalf juli. Het exacte uur zal dan nog gecommuniceerd worden op de Facebook pagina van Chiro Vorselaar. 


Wanneer?

Wie?

Alle leden die in het chirojaar 2018-2019 Rakwi of ouder zijn mogen in principe mee op buitenlands kamp. Ook het grootste deel van de leidingsploeg staat ondertussen al ongeduldig op de bus te wachten. Verder zal ook de kookploeg van de partij zijn om onze buikjes met lekkers te vullen. Ten slotte worden we ook nog vergezeld door onze wijze volwassen begeleider en onze handige materiaalmeester. 

Wie?

Hoe?

We zullen met de bus vertrekken in Chiro Vorselaar om van daaruit naar Tsjechië te rijden. Ter plaatse maken we gebruik van het openbaar vervoer, onze voeten, fietsen en kajaks. 

Hoe?

Kostprijs

De ouders van elk lid dat meegaat op buitenlands kamp het residu van 410 euro dienen te betalen. Als u deelneemt aan het spaarplan dient u dat verder uit te betalen. Nu nog starten met het spaarplan is niet meer mogelijk, dus indien u nog niet betaalde dient u de volledige som in één keer te betalen.

Paul Van Leemput

VB, kampverantwoordlijke

Dit is de Paul, hij is onze volwassen begeleider en het aanspreekpunt voor de leiding en mensen van buitenaf.

Tekenencefalitis inenting?

Wij hebben vernomen dat er in de regio, Tsjechische Karst (: Praag, Zbraslav, Dobřichovice) waar ons buitenlands kamp zal doorgaan, een verhoogd risico is op tekenbeten met kans op hersenvliesontsteking. Wij vinden het belangrijk om jullie hier zo goed mogelijk over te informeren.

Raisova 794
CZ 252 29 Drobrichovice
TSJECHIË