Vredeseilanden 2018 (12-14 januari)

Sta jij soms stil bij de herkomst van het eten dat in je winkelkar, op je bord of in je koelkast ligt? Wat eten we morgen als jongeren geen boer meer willen zijn? Als door klimaatsverandering de voor landbouw nodige regenseizoenen onzeker worden? Als we door alle toegevoegde E’s, kleur- en zoetstoffen in producten niet meer weten wat we eten? Wat eten we morgen als kleinschalige, familiale boerderijen uitsterven?

Daarom pleit Vredeseilanden ervoor om met z’n allen te streven naar gezond voedsel, goed voor het milieu en voor de boeren. Dit is iets waar we ons als gemeenschap een heel jaar voor kunnen inzetten. Denken we maar aan zaken als minder vlees eten, zoveel mogelijk lokale voeding kopen maar ook kiezen voor producten die een eerlijke prijs garanderen voor de boeren.

Tijdens het weekend van 12-14 januari staan wij mee klaar:

Zondag 14 januari, kan je smoutebollen en appelbeignets komen eten bij Chiro Vorselaar! Natuurlijk kun je hierbij ook gezellig iets drinken. De opbrengst hiervan gaat traditioneel ook naar het goede doel, Vredeseilanden.

“Hmm, ik blijf toch liever thuis want het is BK veldrijden op zondag”. NEE NEE, geen excuses. De veldrijders onder ons kunnen het BK op groot scherm komen aanschouwen bij Chiro Vorselaar!

Ook zaterdag 13 januari zul je ons de hele dag kunnen terugvinden in Carrefour Market GB in Vorselaar. Moest je zondag niet kunnen komen, maar wil je toch Vredeseilanden steunen krijg je dan de kans! Daar zullen we dan allerlei gadgets verkopen waarvan ook de opbrengst voor Vredeseilanden is.

Voor meer info over Vredeseilanden: https://www.vredeseilanden.be/

Geef een antwoord